Praktični savjeti na temu marketinga u turizmu (3.): Kako otvoriti račun na popularnom rezervacijskom sustavu Airbnb.com?

Kako oglasiti svoj smještaj na popularnom rezervacijskom sustavu Airbnb.com?

Prijava na Airbnb je vrlo jednostavna.

Sve što trebate učiniti jest stvoriti svoj profil, a da biste se logirali možete koristiti već postojeću email adresu i izabranu lozinku. Za početak predstavite ​​sebe kao domaćina te dodajte svoju profilnu fotografiju.

Kao Airbnb domaćin sad možete napraviti oglas svog smještaja koji želite prodavati na ovom popularnom rezervacijskom servisu.

Preporučujemo da slijedite nekoliko savjeta prilikom izrade oglasa na Airbnbu kako biste bili sigurni da ćete postaviti temeljne preduvjete za budući uspješan rad:

Svakako osigurajte profesionalne fotografije svoje nekretnine. Kvalitetne fotografije temelj su svake priče u internetskoj prodaji pa tako i u turizmu. Zahvaljujući kvalitetnim fotografijama vaš oglas će izgledati atraktivnije, povećat će broj posjeta na vaš oglas te u konačnici donijeti vam više rezervacija.

Pogotovo na početku, dok vaša nekretnina, neće imati nijednu recenziju, fotografije su prvo i najvažnije po čemu potencijali gosti mogu procijeniti vaš smještaj.

Dobro je oglas prevesti na više jezika kako biste ga učinili dostupnijim većem broju gostiju, ali za početak je oglas na engleskom jeziku – “must have”!

Pobrinite se da navedete sve sadržaje koje vaš smještaj nudi.

Također, odredite uvjete otkazivanja: ako tek počinjete i nemate previše iskustva, savjetujemo vam da ih zadržite prilično strogo kako biste izbjegli otkazivanje rezervacija u zadnji čas.

Kako radi Airbnb?

Kada je oglas “online”, iz glavne nadzorne ploče možete upravljati oglasom i rezervacijama.

Za početak morate voditi računa o tri glavna elementa:

Dostupnost: Putem Airbnb-ova kalendar možete postaviti zauzetosti odnosno slobodne termine. Također unutar kalendara možete podesiti cijene po noćenju za vašu nekretninu.

Komunikacija: Sustav Airbnb-a omogućuje komunikaciju s gostima te možete podesiti opciju rezervacija “Instant”, što znači da gosti mogu rezervirati bez upita odnosno uvjeta. U protivnom mogu poslati upit/zahtjev koji vi kao domaćin možete prihvatiti ili odbiti.

Uređivanje: U svakom trenutku možete urediti sadržaj vašeg objekta, promijeniti uvjete ili čak postavite kao “skriven”, odnosno da ga, zbog nekog razloga, privremeno učiniti nevidljivim za tražitelje smještaja.

Kolika je provizija / naknade za Airbnb uslugu?

U odnosno na domaćina Airbnb ima stvarno niske naknade. Od cijene koju ste postavili za vaš smještaj, Airbnb uzima samo 3 posto provizije. Međutim naplaćuje se i od gosta, a ta provizija nije fiksa i zavisi o više faktora te iznosi do 12 posto.

Savjet stručnjaka

Da biste optimizirali svoj oglas te došli do prvih rezervacija nije dovoljno samo otvoriti profil i postaviti oglas na Airbnb-u. I najpovršnija pretraga pokazat će da je konkurencija sve jača i veća bez obzira na lokaciju gdje se nalazi vaša nekretnina koju ste namijenili turističkom najmu.

Javite nam se ako želite da vam osiguramo profesionalne fotografije te da vam pažljivo izradimo oglas.

Možemo vam ponuditi uslugu oglašavanja, ali i upravljanja vašeg smještaja putem Airbnb-a, ali i putem mreže drugih rezervacijskih sustava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *